Antalya Kumluca’da  , Ayşe İnce,Nurcihan Uğurel,Durdu Ateş,Eda Erdoğan,  Asuman Gülüş,Dudu Tekin ve Rukiye Can ‘dan  oluşan  7 girişimci kadın bir araya    gelerek  SS.Yörük Türkmen Bacıları Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini kurdu.

Kooperatif Başkanı Ayşe İNCE ;

Kumluca Belediye başkanımız Sayın  Mustafa Köleoğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.İlçemizin yurt genelindeki üretim seferberliğine katkıda bulunmak ve ilçemizdeki ihtiyaç sahibi kadınlarımıza istihdam sağlamak hedefiyle kurmuş olduğumuz kooperatifimiz gerekli altyapı çalışmalarını bitirmiş,resmen faaliyete geçmiş durumdadır.Sahip olduğumuz atıl arazilerimizi değerlendirerek tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine ağırlık verirken,diğer yandan da güvenli ve süreklilik arz eden gıda üretimi konusunda faaliyet göstereceğiz.Kooperatif bünyemizde oluşturmakta olduğumuz tekstil atölyemiz ile kadınlarımıza iş alanları açmayı planladık.Hedefimiz, üretimini yaptığımız yöresel ürünleri hem nihai tüketiciye ilk elden ulaştırmak,hem de ihracatını yaparak markamızın uluslararası değer  kazanmasını sağlamak.Aynı zamanda bu çalışmalarımızla  ülkemize  katma değer kazandırmaktır. Kooperatif olarak şiddet ve istismar gibi  ülkemizin kanayan yarası olan konularda da farkındalık yaratacak çalışmalar yapacağız. İlçemizin yöresel ürünleri yanında yöresel kültürlerini ve lezzetlerini de  Tümgiad Üretici Kadın Kooperatifleri Güç Birliği ile birlikte  Mart ay’ın da uluslararası platforma taşıyoruz.

açıklamasında bulundu.

Yorum Yazın